Het Begin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn Dennis en Gerda.

Ik, Dennis, ben 31 jaar. Ik ben werkzaam geweest bij de Koninklijke Landmacht. Daar ben ik 7 jaar werkzaam geweest als wapensysteemmonteur van de leopard 2a6 gevechtstank. Nu ben ik werkzaam als monteur. In mijn diensttijd is de interesse voor de Tweede Wereldoorlog ontstaan.

Gerda, mijn vrouw, 44 jaar, zorgt voor onze kleine dochter Denise. Sinds dat we getrouwd zijn is ook Gerda zich gaan interesseren voor de Tweede Wereldoorlog.

Samen hebben we battletours gemaakt. Als eerste hebben we Bastogne bezocht in 2003. Dit maakte al een grote indruk op ons. In 2004 hebben we een tour door Normandie gemaakt, doordat we zoveel plekken hadden bezocht kregen we nog meer respect voor de soldaten, die ons bevrijd hebben.

We vonden dat we iets terug moesten doen voor deze dappere mannen.

Toen we hoorden van het adoptieprogramma op de Amerikaanse Begraafplaats te Margraten, hebben we ons ingeschreven om ook een graf te adopteren.

Het bleek dat alle graven inmiddels geadopteerd waren, maar er was ook een mogelijkheid om een soldaat te adopteren op de Wall of Missing. Hier hebben we niet over getwijfeld en direct een aanvraag daarvoor ingediend. Op 10 september 2008 kregen we ons 1e certificaat van adoptie binnen, wat waren we trots.

Het gaf ons meteen een heel goed gevoel en daarom besloten we om de volgende aanvraag in te dienen. Door onze eerdere battle tours wilden we wel graag iemand van de 82nd Airborne Division adopteren, dus deden we de aanvraag met het verzoek van de eenheid erbij. Ook deze wens werd ingewilligd en al gauw waren we de trotse adoptanten van een soldaat van de 82nd Airborne Division.

Via mijn vader kwamen we toevallig in contact met een oudere vrouw, deze mevrouw had al sinds de bevrijding 2 graven geadopteerd. Helaas was zij niet meer in staat om naar de begraafplaats te reizen in verband met haar leeftijd en gezondheid. We hebben toen ieder besloten om 1 graf van deze lieve mevrouw over te nemen, dus waren we nu ook de trotse adoptanten van een graf op de Amerikaanse Begraafplaats te Margraten.

Het respect van ons uit naar de soldaten is zo groot, dat we nog enkele aanvragen gedaan hebben, waaronder nog 2 soldaten op de Wall of Missing op Margraten en 2 graven op de Amerikaanse Begraafplaats Henry Chapelle in Belgie.

Nu was Gerda op zoek naar informatie op het internet van onze soldaten en stuitte ze op een oproep van een mevrouw uit Canada, zij was op zoek naar informatie over haar oom die piloot was geweest, die op de Amerikaanse Begraafplaats Ardennes begraven ligt. Ze was ernaar op zoek omdat haar dochter in April zijn graf zou gaan bezoeken als eerste van de familie. Gerda besloot haar te helpen met zoeken en vertelde haar ook over onze soldaten die we geadopteerd hadden. De vrouw werd nieuwsgierig en vroeg of we toevallig erachter konden komen of het graf van haar oom ook geadopteerd was. Al gauw kwamen we erachter dat dat niet het geval was en wat bleek, er lagen nog 3 crew members van hem begraven op de Begraafplaats. Doordat hij een apart plaatsje in ons hart had gekregen besloten we om zijn graf te adopteren. Maar omdat de 4 mannen samen waren omgekomen, waren wij van mening dat ze bij elkaar moesten blijven en hebben we de andere 3 crewmembers ook geadopteerd op de Amerikaanse Begraafplaats te Ardennes.

Op deze website zullen we per soldaat zijn verhaal vertellen. Dit doen wij opdat hij niet vergeten word en dat ook iedereen weet wat zij voor ons gedaan hebben.

 

Home