Het verhaal van Dan W. Means

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan W Means is geboren op 18 januari 1922 in McLouth, Kansas.

Dan was de derde zoon geboren van Nellie May Woodhead en Alvin Means. Alvin Means is geboren 20 november 1885 en is overleden op 12 april 1954. Nellie werd geboren op 1 februari 1889 en is overleden op 14 juni 1982. Ze waren getrouwd in McLouth, Kansas op 5 feb 1908.

Hij had twee broers Arthur, geboren 21 juni 1910, overleden aan meningitis op 9 april 1918. Ook Robert Alvin Means geboren 27 april 1919 en overleden op 7 december 1983.


Op de foto is Dan een baby van 4 maanden jong,

naar verluidt woog hij hier al 18 pond.


Hij groeide op in het kleine stadje McLouth, Kansas, waar veel van zijn familie nog woont.

 

Deze foto toont Dan en zijn broer Robert met hun huisdier rabbits.

Dan is aan de rechterkant. Dit was in hun achtertuin.

 

Deze foto is van de twee jongens op hun paard
"Brownie". Dan is de achterste van de 2, hij zou hier de leeftijd hebben van 4 jaar.

 


Hij heeft 4 jaar van de middelbare school gedaan.


 

 Foto van Dan toen hij op de middelbare school in McLouth, Kansas zat.

  Hij was een zeer goede atleet en speelde honkbal en voetbal. De trui geeft een "Letter M" aan, deze werd gegeven aan de leden van het team.


Dan werkte op een benzinestation in McLouth vanaf de leeftijd 16 tot 18.

De volgende documenten tonen aan dat Dan naar Californie ging toen hij 18 was, voor een cursus in de opbouw van vliegtuigen. Op het document staan zijn vingerafdruk, zijn lengte en gewicht op geregistreerd.Hij volgde zijn opleiding op de vluchtbasis Greenville, Texas.
Dit was bij de Majors Army Air Field, hij zat in klas 44A.


Dit zijn fotos van het schoolboek van klas 44A en een pagina uit het schoolboek met daarop een foto van Dan.

Dan is nooit getrouwd; Dan was 22 jaar oud toen hij stierf in 1944. Zo jong.
. Hij begon met vliegen toen hij slechts 16 jaar jong was en was blij om te mogen vliegen met de B-24s. Zijn diensttijd duurde niet lang. De familie heeft een brief die hij naar huis schreef net voordat hij sneuvelde. Hij zei dat de missies zo gevaarlijk waren dat hij al wist dat hij niet zou thuiskomen.


 

Dan en zijn moeder, Nellie Means.

Ze miste hem zo erg, maar ze hield zich altijd erg dapper.

Dit is wat het nichtje, Mindy, vertelde ons over Dan en waarom hij niet teruggebracht is naar de Verenigde Staten van Amerika.

Ik denk dat mensen zich misschien afvragen waarom de familie Dan's lichaam niet terug hebben laten halen naar de USA. Dit besluit kwam van mijn vader, Dan's oudere broer. Mijn vader, was een soldaat en vocht in Frankrijk en Duitsland in de tijd dat Dan stierf. Hij wist hoe veel verwarring er was en vertelde zijn ouders dat het beter was als ze Dan overzee zouden laten blijven. Laat hem rusten in vrede in de buurt waar hij is gesneuveld. Ze hebben geen spijt van deze beslissing. Hoewel hij zover van huis was, wisten ze dat hij zou worden geeerd en dat ze hem in Amerika niet zouden vergeten.

 

 

Dan's ouders hebben een steen met zijn naam en hun namen laten maken. Zijn naam is gegraveerd op de markering tussen zijn ouders namen.

 

Elk jaar op Memorial Day wordt een Amerikaanse vlag en bloemen geplaatst op zijn Kansas steen. Het gaf hen het gevoel dat hij dichter bij hun was.

Als jong meisje zag ik dat lokale veteranen uit de Tweede Wereldoorlog zich kleedden in hun uniformen op Memorial Day.

Ze gaven ter ere van de niet terug gekeerde soldaten 21 saluut schoten. Ook werd het nummer TAPS gespeeld en dit was altijd erg ontroerend.

Helaas zijn er nu niet veel veteranen meer, maar alsnog worden er vlaggen en bloemen geplaatst met Memorial Day. Ook plaats ik altijd bloemen uit mijn eigen tuin bij hun namen op het kerkhof. Maar het is altijd triest te weten dat hij er niet echt begraven ligt en we waren niet in staat om zijn werkelijke laatste rustplaats te eren. Dank u voor het nemen van deze verantwoordelijkheid voor onze familie!

 
Dit werd geschreven door zijn andere nichtje, Marty.

Families die rouwen om hun dierbaren. Zelfs na al die jaren is de pijn er nog steeds. Wij denken over het leven van Dan en de anderen wat ze gehad zouden hebben. Door hun dood veranderde hun familie en vrienden voor altijd. Het is zeer ontroerend.

 

Dan het rapport van de 2e Oktober 1944.

Op 2 oktober 1944 is het vliegtuig een B-24 H Serienummer 42-95104 waar hij in zat beschoten geworden, Waarschijnlijk door een vijandelijk vliegtuig.De motoren nr 1 en 2 stonden in brand. Er zijn nog 3 parachutes gezien alvorens het vliegtuig neerstortte, twee crewleden zijn gevangen genomen en de andere 7 crewleden zijn gedood bij het neerstorten.

Ze zijn de dag erna begraven op een katholieke begraafplaats in berge, in Hamm, Duitsland, dicht in de buurt waar het vliegtuig was neergestort.

 

Later zijn ze overgebracht naar de Amerikaanse Oorlogsbegraafplaats Ardennen in Belgie alwaar ze nu hun laatste rustplaats hebben.

 

Home